Elämyksiä Hämeessä

Löydä Häme

Petäysksen ympäristö on täynnä mielenkiintoisia ja kansallisesti merkittäviä tutustumiskohteita.


Iittalan lasimäki

Iittalan lasimäki – Glass Capital on kodikas koko perheen retkikohde keskellä kauneinta Hämettä, 3-tien varrella ja vain puolen tunnin ajomatkan päässä Petäys Resortista.

Iittala Lasimäki


Sibeliuksen syntymäkoti.  Kuva: Shutterstock.com

Jean Sibelius Syntymäkoti

Jean Sibelius Syntymäkoti -museo – Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibelius syntyi ja eli elämänsä 20 ensimmäistä vuotta Hämeenlinnassa ja syntymäkoti on sisustettu Jannen lapsuuden aikaiseen asuun.


Hämeen linna

Suomen keskiaikaisiin valtakunnanlinnoihin kuuluava Hämeen linna perustettiin Birger Jaarlin Hämeeseen tekemän ristiretken jälkeen 1200 -luvun lopulla ja sitä laajennettiin 1700 -luvulla.

Hämeen linna – Häme Castle. Kuva: Shutterstock.com
Parolan Panssarimuseo. Kuva: Shutterstock.com

Panssarimuseo

Panssarimuseo on ainutlaatuinen elämys ja vain reilun vartin matkan päässä Petäys Resortista. Panssarikalustoa esitellään laajalla ulkoalueella, kuin myös sisähallissa.
Hämeenlinnan Teatteri

Mainetta niittänyt Hämeenlinnan Teatteri on kulttuuriväen kohtauspaikka ja ohjelmistossa on kaiken aikaa laadukasta ohjelmaa.

Hämeenlinnan Teatteri
Museo Militaria. Kuva: Shutterstock.com

Museo Militaria

Suomalaisen sotilaselämän ja sotahistorian aarreaitta, jonka juuret ovat maavoimien kolmen aselajin tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajin piirissä. Erittäin laaja ja kattava näyttely on useammankin tutustuminen arvoinen kohde.
Ateljee Visavuori

Kuvanveistäjä Emil Wikströmin 1864-1947 ja pilapiirtäjä Kari Suomalaisen 1920-1999 ateljeet ovat taidehistoriaa parhaimmillaan vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Uniikki ja hämmästyttävä kokonaisuus.

Ateljee Visavuori. Kuva: Ari Korkala
Ateljee Visavuori. Kuva: Ari Korkala
Hämeenlinnan taidemuseo

Hämeenlinnan Taidemuseo

Näyttelyistään kuuluisan taidemuseon talvikauden helmi on Veksi Salmen ja puolisonsa Katri Wanner-Salmen kokoelma saksalaista ekspressionista grafiikkaa 26 taiteilijan tuotannosta.
Järvikalastusmuseo

Kävelymatkan päässä sijaitseva Tyrvännön Järvikalastusmuseo esittelee kiehtovasti kalastuksen historiaa Vanajavedellä 1800 -luvulta aina 1900 -luvun alkuun ravustusta unohtamatta.

Tyrvännön Järvikalastusmuseo
Tyrvännön Järvikalastusmuseo


Tutustu myös